zondag 14 december 2008

Dhal special


  • 250 gram rode of gele linzen
  • 2 middelgrote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groene chilipeper
  • 3 el olie
  • 1 el gemalen koriander
  • 1 tl turmeric (koenjit)
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • zout
  • peper
  • 1 dl room
  • 2 tl korianderzaadjes
  • 4 sjalotjes, in dunne schijfjes gesneden
  • 1 el olie
Bereiding:
Was de linzen en doe ze in een pan water. De linzen moeten ongeveer 4 cm onder water staan.
Breng alles aan de kook tot de linzen erg zacht zijn. Laat de linzen daarna uitlekken maar bewaar het kookwater.
Snijd de uien, de knoflook en de chilipeper fijn en bak ze in de olie voor een minuut of drie.
Voeg dan de koriander, komijn en de turmeric toe, bak het nog 2 minuten en voeg het dan toe aan de linzen, en maak er puree van.
Breng het op smaak met peper en zout, voeg de room toe. Voeg wat van het kookwater toe als de massa te dik is. De linzen moeten de consistentie hebben van een dikke soep.
Bak daarna nog de fijngesneden sjalotjes en de korianderzaadjes en roer ze door de linzen.

3 opmerkingen:

Masjenka zei

'Ziet er heel smakelijk uit, maar worden wij daar niet een beetje winderig van?', hoor ik sommige mensen al vragen.
Het antwoord op die vraag is natuurlijk:

Hadriana zei

@Masjenka
Als je gewend bent om vezelrijke voeding te eten heb je er nauwelijks last van.
Maar als je 'veilig' de avond door wilt komen kun je misschien beter thuisblijven nadat je een dergelijk gerecht hebt gegeten.

didiermaurice zei

zo lief, de estafette... ik ga dat gerecht thuis uitproberen, dank je hadriana en avé masjenka